Pěkné-Bydlení.cz

Internetový magazín o bydlení plný inspirace

Jsou vhodné dřevěné domy k trvalému bydlení ?

dřevěné domy k trvalému bydlení

Zajímavá alternativa ke klasickému domu či bytu jsou dřevěné domy k trvalému bydlení. Mobilní dřevěné stavby jsou určitým životním stylem, nejrozšířenější je bydlení v mobilních domech a dřevěných chatách v USA, ale i v ČR se pomalu rozmáhá trend bydlení v mobilních obydlích.

Dřevěné domy k trvalému bydlení je potřeba zateplit

Nudí vás život v městském bytě? Můžete se přestěhovat do své chaty za účelem trvalého bydlení. Je však potřeba zejména dřevěné zahradní domky k bydlení i chaty nejprve zateplit a to ideálně zvenčí i zevnitř. Nebojte se návratnosti této investice, která netrvá často déle než pět let.

Mobilní chaty zahradní chaty k bydlení lze využívat pro celoroční pobyt a trvalé bydlení, nicméně je potřeba vyřešit řadu překážek jako jsou kolaudace objektu, nakládání s komunálním odpadem, kanalizace, přípojky vody, elektřiny a případně plynu a také je potřeba zjistit na stavebním úřadě, zda vám umístění mobilního zahradního domu schválí.

Bydlení na chalupě má své kouzlo

Přibývá nadšenců, kteří objevili, jak krásné je žít na venkově a městské byty mění za bydlení na chalupě, které postupně přebudovávají k trvalém žití. Také hodně seniorů se rozhodně přenechat byt mladým u užívají si zaslouženého důchodu na chalupě.
K trvalému bydlení jsou také mobilní zahradní domy, které lze využívat k celoročnímu obývání a pořídit se dají také jako pasivní domy, které mají nulové náklady na energie. I pro bydlení v pasivním domě je potřeba mít pozemek, připojení na inženýrské sítě, vyřešení kanalizace.

Mobilní domy a dřevěné chaty se na první pohled od těch klasických nijak neliší. Často jsou však menší, než klasický dům, vy se tak musíte obejít bez mnoha věcí. Výhodou jsou nízké pořizovací náklady a tyto mobilní zahradní chaty mají široké využití.Mobilní bydlení můžete mít v relativně krátké době, v řádu několika dnů, za nízké pořizovací ceny. Mobilní chaty i domy si lze pořídit starší, ze zemí EU nebo nechat postavit na míru úplně nové.

5/5 - (1 vote)

Vaše komentáře:

Přidejte komentář


*