Pěkné-Bydlení.cz

Internetový magazín o bydlení plný inspirace

Staletá řemesla

Když někdo mluví o klempířích či pokrývačích, asi jen málokdo si dokáže představit, co taková práce přesně obnáší. Obě profese jsou přitom již tradiční česká řemesla, která se vyvíjela několik staletí. Dříve to však měli pokrývači i klempíři o to těžší, že si museli všechny díly a součásti střech vyrábět sami. V současné době asi žádný kluk v dětství nesní o tom, že bude klempířem nebo pokrývačem. Přitom tato práce je čím dál více ceněna, protože šikovných řemeslníků stále ubývá.

Klempířské a pokrývačské práce

O klempířskou a pokrývačskou práci je a bude zájem zřejmě vždycky. Každý přece chce a hlavně potřebuje střechu nad hlavou. Hlavní náplní práce pokrývačů je starost o střešní krytinu a i několikavrstvé střešní pláště. Klempíři naopak zajišťují veškeré kovové části střechy, jako jsou například komín a okap. Starají se především o správný odvod dešťové vody. To vše vám nabídne i klempířství Český Krumlouv.

Jedno se však neobejde bez druhého a kvalitně provedená střecha je základ každého domu. I v dnešní době si každá novostavba či rekonstrukce žádá klempířskou a pokrývačskou práci. Obě tato řemesla vyžadují jistou dávku odvahy a fyzické zdatnosti. Pracoviště pokrývačů i klempířů se totiž často nachází ve výškách a v době, kdy se čím dál častěji využívají k bydlení i podstřešní prostory, je tato práce stále více složitá. V oblasti jižních Čech zastávají tuto práci pokrývači Český Krumlov.

Jak si vybrat v dnešní době?

Velkou výhodou při výběru pokrývačské a klempířské firmy je, pokud se jedná pouze o jednu společnost. Máte tak jistou záruku, že se řemeslníci domluví mezi sebou, jsou zvyklí pracovat spolu a i jejich práce bude stejně kvalitní. Pokud takovou firmu hledáte, podívejte se na stránky www.strechytomi.cz. Vše zde najdete na jednom místě a před samotnou realizací se můžete poradit s týmem zkušených odborníků.

Rate this post

Vaše komentáře:

Přidejte komentář


*