Široké ostří nože umožňuje jednoduchou manipulaci
Kuchařské nože jsou širší a poměrně ostré. Širokým ostřím jsou nože opatřeny proto, aby byla mezi prsty, jež svírají rukojeť, a prkénkem zachována dostatečná vzdálenost. Výhodou kuchařského nože je, že při krájení a porcování, kdy se čepel pohybuje směrem k prkénku, je možné širokým a zakřiveným ostřím jednoduše manipulovat rukou, která svírá rukojeť. Nůž se po prkénku pohybuje směrem do stran, kdežto špička se o ně opírá. Díky kuchařskému noži s širokým ostřím lze docílit hladkého a úhledného řezu.
Hladký a ostrý řez šetří šťávu
Když se kuchařský nůž výše zmíněným způsobem užije na krájení syrového ovoce či masa, je únik šťávy z hladkého a ostrého okraje minimální. Některé čepele kuchařských nožů bývají opatřeny zářezy ve tvaru olivy. Drží se v nich vzduch a kousky masa pak nezůstávají na noži.
Prověřené značky profesionálních kuchařských nožů
Při výběru kuchařského nože doporučujeme držet se ověřených značek. Mnoho z nich má staleté tradice a tak se nemusíte bát šlápnutí vedle. Mezi klasické nožířské firmy patří například Wüsthof, Zwilling a nebo F. Dick.
Profesionální kuchařské nože Wüsthof jsou vyráběny již od roku 1814 v německém Solingenu za použití nejmodernějších technologií.
Nože Zwilling se rovněž těší značné mezinárodní prestiži. Díky patentované metodě kování z jednoho kusu oceli, metody tvrzení čepelí nožů mrazem a ručního broušení se jedná o jedny z nejkvalitnějších a nejostřejších nožů světa.
Také nože F. Dick jsou třetí německou značkou, jejíž historie sahá až do roku 1778 do Esslingenu. Tento rodinný podnik je dnes jedním z největších světových producentů kuchařských nožů vysoké kvality.
Přidejte komentář